A Vodafone nyerte a HR Oscart

Költséghatékonysági programjuk példaértékű levezetéséért a Vodafone Zrt. HR csapatának ítélték oda a HR Oscar díjat, amelyet idén első alkalommal adott át a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ).

A díjat a HDTeam támogatta és a cég nevében Kiss József adta át. Az elismerést jelképező Oscar kisplasztika átvétele mellett a Vodafone csapat tagjai DISC alapú kommunikáció- és együttműködésfejlesztő programban vesznek részt.

A legjobb diplomamunkáért járó díjat Kertészné Benkóczy Laura vehette át, míg az év legjobb válságkezelő szakembere Fábián Gergely, az Autoliv Kft. munkatársa lett.

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége hagyományteremtő szándékkal hozta létre a HR Oscar díjat, amelyet néhány napja adtak át egy szakmai konferencia keretei között. Az alapítók célja, hogy a díjjal szakmailag elismerjék a HR területen dolgozókat, másfelől szeretnének ezáltal fórumot biztosítani arra, hogy a példaértékű gyakorlati tudás minél több szakmabelihez eljusson.

A pályázatot három kategóriában írták ki:

nevezni lehetett az év legjobb HR csapata elismerésre,

a legjobb HR témájú diplomamunkára

valamint az év legjobb válságkezelő szakembere címre.

A beérkező pályamunkákról öttagú szakmai zsűri döntött, a legfontosabb szempont az volt, hogy a megváltozott gazdasági helyzetre milyen újító, innovatív, gyakorlatias megoldásokat tudtak kitalálni a jelentkezők, ebben milyen szerepe volt a HR-nek, és az intézkedés mennyire hatott ki a vállalat egészére.

Költséghatékonyság példaértékűen

Az év legjobb HR csapata a Vodafone Zrt. lett, költséghatékonysági programjukkal ugyanis megmutatták, hogyan lehet a megszorító intézkedéseket úgy véghezvinni, hogy a dolgozók továbbra is motiváltak maradjanak.

Mint Gothárdi Ibolya, a vállalat HR vezérigazgató-helyettese elmondta, sokat segített ebben, hogy a dolgozókat bevonták a folyamatba, egyebek mellett bevezették a „brilliáns ötlet programot”, így mindenki javaslatot tehetett arra, hol, milyen területen tudnának költségeket megtakarítani. Az intézkedéseket transzparensen kommunikálták és folyamatos volt a párbeszéd a munkavállalókkal – emelte ki a szakember.

HR a kkv szektorban

Humánerőforrás tevékenységek alkalmazásának lehetőségei a magyar kisvállalkozások esetében című diplomamunkájáért Kertészné Benkóczy Laura vehette át az SZTMSZ HR Oscarját. A bíráló bizottság már a témaválasztást önmagában érdekesnek találta, hiszen a munkavállalók 60 százaléka ilyen keretek között dolgozik. Laura diplomamunkájában azt vizsgálta, miként működnek a HR folyamatok a mikro, kis és középvállalkozásokban. Szerinte a HR szolgáltatói piac már telített a multinacionális cégek irányába, ezért érdemes lenne a kvv szektor felé nyitniuk.

Üzemorvos és DISC teszt a HR szolgálatában

2009 legjobb válságkezelő szakembere Fábián Gergely, az Autoliv Kft. munkatársa lett, aki dolgozatában a recesszióban alkalmazható személyzetfejlesztési megoldásokat ismertette. Az autóipari cég egyebek mellett felismerte, milyen fontos HR funkciója lehet az üzemorvosnak, milyen nagy szerepe van a prevencióban, emellett kiemelt figyelmet fordítanak a dolgozók motiválására és elégedettségük növelésére. A cég fejlesztési programjaiban komoly szerepet kapott a DISC teszt alkalmazása is.

A konferencia bemutatta, hogy a megváltozott gazdasági helyzetben milyen stratégiával operálnak az egyes szervezetek – outplacement, távmunka -, de ötletekkel szolgált arra is, miként lehet a jelen helyzetben kulcsembereket megtartani.

Az egynapos rendezvény foglalkozott azzal is, hogyan látják a HR vezetők és a cégek felsővezetői egymás tevékenységét és szerepét.

Aktuális téma volt az is, hogy milyen tesztek és kiválasztási módszerek segítik a cégek és a kiválasztást segítő fejvadászok, valamint a közvetítők munkáját a legalkalmasabb szakemberek megtalálásában.

 

Demo Description


HDTeam ajánlatkérés

[Kérjük minél több információt adj meg a pontos ajánlat érdekében!]

This will close in 0 seconds

Share This