Most sajnálom igazán, hogy nem 2 évvel ezelőtt vágtam bele ebbe a programba, már akkor, amikor először kapcsolatba kerültünk.

Ezt mondta Csaba, az egyik új partnerünk vezetője a DISC workshop utánkövető beszélgetésének legelején.

Tény az, hogy az elmúlt időszakban többször is nekifutott, gondolkodott, ajánlatot kért, de egészen idén májusig nem jutott el az elhatározásig, a döntésig.

És ezért is jutott eszembe a címben idézett régi kínai közmondás:

„A legjobb idő egy fa elültetésére 20 évvel ezelőtt volt. A második legjobb idő most van.”

Eredetileg egy rövid csapatépítő tréningre készült és kevéssé értette, hogy miért is van ehhez szükség DISC felmérésre is. De hagyta magát meggyőzni és végül a DISC workshop révén teljesen mást és jóval többet kapott, mint azt eredetileg gondolta.

faültetés
  • Megtapasztalta azt, hogy a munkatársainak milyen sokat jelent a róluk szóló személyes riport, milyen izgalommal veszik kézbe és milyen érdeklődéssel és odafigyeléssel mélyülnek el a kapott eredményekben.

 

  • Eddig ismeretlen érzéseket hozott ki belőle, amikor a kollégái megosztották egymással a leírt, megfogalmazott erősségeik közül azt, amit a legfontosabbnak tartanak. Volt, aki többet is, mert nem tudott dönteni. Számára is szokatlan érzés volt ugyanezt tenni, „szembe dicsérni” saját magát, de a többiek helyeslő bólogatása és hangos igenlése kísérte, mikor a saját riportjából felolvasta a stílusából eredő alábbi erősséget: „Nagy szellemi erőfeszítéssel dolgozik projekteken és ötleteken. Azokat a lehetséges problématerületeket is fontolóra veszi, amelyekről a többiek esetleg megfeledkeztek.”

 

  • A DISC csoportkép teljesen világossá tette, hogy a csapaton belül meglévő személyes súrlódások milyen okokra vezethetők vissza és az is világossá vált, hogy mire érdemes a jövőben tudatosan figyelni.

 

  • Megélte azt, hogy milyen sokat jelent a csapatának, hogy úgy tudnak saját magukról beszélni, hogy közben egy teljesen más megvilágításban látják a működésüket, mint eddig. Azokat a munkatársak is aktívan vettek részt a DISC workshop közös gondolkodásában, a jövő tervezésében, akiket máskor nagyon nehéz bevonni.

 

  • És persze a workshop óta tapasztalja, hogy az új, közös nyelv hogyan inspirálja a kollégákat és hogyan segít a viselkedésük és kommunikációjuk tudatos irányításában.

Ha Te nem akarsz sem 20 évet, sem 2 évet várni sem egy új fa elültetésével, sem pedig a csapatod inspirálásával, akkor csak kattints a lenti gombra és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Miben tud Neked is segíteni egy jól szervezett DISC workshop?

 

Támogatni és motiválni tudod a csapatodat

A DISC révén vezetőként mélyebb betekintést nyersz a csapatod erősségeibe és kapcsolataiba. Ha megismered a csapatodra vonatkozó kulcsfontosságú pontokat, az segít elmélyíteni a bizalmat és hatékonyabb együttműködést tudsz kialakítani. Ha a DISC PLUS riportot választod, akkor pedig a motivációs térkép is rendelkezésedre fog állni.

 

Jobban tudod fejleszteni a munkatársaidat

A DISC kiváló eszköz a vezetők és a csapattagok számára, hogy önismeretre tegyenek szert, és megértsék, hogy a csapatukban mások miért viselkednek úgy, ahogyan viselkednek. A DISC-ről szóló képzés segít a munkacsoportoknak abban, hogy megértsék viselkedési nyelvüket és hatékonyabban kommunikáljanak egymással. A megfelelő önismeret és a jó kommunikáció kritikus fontosságú bármilyen fejlesztésben.

 

Optimalizálni tudod a csapatodat

Az egyéni és csoportos DISC riportok eredményeit megismerve optimalizálni tudod a működéseteket. Úgy tudod tudatosan összeállítani a csapatod, hogy egymás erősségei kihasználásra kerüljenek az együttműködés során.

 

Hatékonyabbá és gyorsabbá teheted a beillesztési folyamatot (onboarding)

A csoportkép ismeretében egy új munkatárs érkezése esetén sokkal jobban alakítható a viselkedési szinkron és elkerülhetők a konfliktusos helyzetek. Önmagában kiválasztási eszközként nem javasoljuk a DISC-et, de a csapatba való beilleszkedés előrejelzésére, a folyamat felgyorsítására nagyon is hatékony.

 

Új inspirációt tudsz adni a munkatársaidnak

Az egyéni és csoportos DISC riportok megismerése és tudatos feldolgozása egy újfajta bevonódást jelent a munkatársak számára. Ez olyan új energiát és lendületet tud adni az elkövetkező időszakra, amire a pandémiás helyzetet követően különösen szükség van.

 

Ha a fentiek bármelyike számodra is megfogalmazható célként, akkor ne habozz megadni az adataidat és hamarosan keresni fogunk!

Mozgó vonatra felszállni, avagy mire való az integrációs tréning?

Mikor hasznos az integrációs tréning? Jön egy új kolléga, belecsöppen a munkafolyamatba, egyre rövidebb idő áll rendelkezésre a betanulásra. A feladatok kapcsán el kezdi megismerni azokat a munkatársakat, akik segítenek a feladatok megismerésében, akikkel szorosabb...

Asszertivitás előnyei

Miért menő az asszertivitás? A minap egy Z generációs fiatalemberrel beszélgettem, aki arról mesélt, hogy az utóbbi hónapokban magabiztosabbá vált és hogy milyen menő, hogy most már önbizalommal telve tud fellépni egy csomó fontos helyzetben. Igen, menő! Az...

A velünk élő múlt…

Néhány hete történt… Megcsörrent a telefonom és egy számomra ismeretlen számot jelzett ki. Felvettem és kölcsönösen bemutatkoztunk egymásnak. - Bizonyára nem emlékszel már rám, mert nagyon rég találkoztunk. A számodat a weboldalatokon találtam meg. - A neved nagyon...

Asszertív kommunikáció nyílt tréning

Mit is jelent az asszertív kommunikáció? Az asszertív kommunikáció olyan önérvényesítést takar, ahol Ön a saját igényeit kielégíti, oly módon, hogy közben a másik fél igényeire is tekintettel van. Valódi win-win hozzáállás... Ma már több száz ügyfelünk támaszthatja...

Az az egy mondat…

Az az egy mondat… Időgazdálkodás témáról beszélgetünk a személyes hatékonyság fejlesztés kapcsán. A csoport panaszáradatba torkollik a nehezítő körülményekről, a szervezeti szabályok hiányáról, kuszaságáról, a hivatali nyitva tartás lehetetlenségéről… Az egyik...

Self coaching – egy futás margójára…

Esettanulmány 7. - Self coaching Egy futás margójára Flowban... Adott egy ereje teljében lévő, virágkorát élő nő (igen,  őrá szokták mondani: középkorú… 🙂 ). Mögötte több, mint 20 éves multis tapasztalat, arasszal  mérhető papír végzettségekről, több polcnyi...

Ki az a Kamil Stoch? És mi köze az üzleti eredményeidhez?

Egy újraírt blogbejegyzés a most záródó téli olimpia jegyében. Ki az a Kamil Stoch, kérdezte a barátom, amikor lelkesen említettem neki a kedvenc síugróm nevét. Hogy ki ő? Kamil Stoch a világ egyik legjobb síugrója, aki legutóbb megnyerte a sportág klasszikus...

Nem megy ez sehová…

Esettanulmány 6. - Nem megy ez sehová... Business és/vagy life coaching? Munkatársból vezető Az ügyfél 20-as évei végén járó nő 11 éves banki tapasztalattal. Korábban végig járta szinte valamennyi banki tanácsadói pozíciót. A folyamatos jó teljesítménye miatt...

Mi a szervezet fájó pontja?

Esettanulmány 5. - A menedzser öröksége Egy mérőeszköz és a benne rejlő lehetőségek Egy kilépés margójára Korábbi esettanulmányban már írtam arról a gépiparban tevékenykedő cégről, amelynek értékesítő-ügyfélszolgálati csapatával dolgoztunk együtt. A korábbi ügyfelünk...

Motivációvesztés vagy kiégés?

Esettanulmány 4. - Motivációvesztés vagy kiégés...? Egy sikertelen előrelépési kísérlet következményei Kiúttalanság Több területen és pozícióban is tapasztalatot szerzett operatív vezető érkezett coachingra. Saját maga bevallása és vezetője szerint is meglehetősen...

Demo Description


HDTeam ajánlatkérés

[Kérjük minél több információt adj meg a pontos ajánlat érdekében!]

This will close in 0 seconds

Share This