StresszHa folyamatosan nő a leterheltségünk és sűrűn vagyunk az idő szorításában, akkor gyakoribbá válik a belső feszültségünk, és ún. negatív stressz alakul ki bennünk. Ha már belekerültünk ebbe az állapotba, akkor kevés figyelem és idő jut az erőforrásaink átgondolására, új egészség-megőrzési, stresszoldó módszerek elsajátítására. Ez a hiány pedig újabb és újabb feszült helyzetekhez vezethet.

A stressz úgy is kialakulhat, hogy nő a magunk iránt érzett elégedetlenség és félelem attól, hogy minden igyekezetünk ellenére sem tudjuk megoldani az adott konfliktust, vagy más szorongást okozó szituációt.

Lehet az is a szorongás okozója, ha kontrollálhatatlanná válik számunkra a helyzet, vagy azt érezzük, hogy nem vagyunk „elegek” vagy „elfogadhatóak” valaki számára.

Nagy stressz esetén érezhetjük azt, hogy semmilyen hatással nem vagyunk környezetünkre, mindennek és mindenkinek ki vagyunk szolgáltatva, a körülmények áldozatai vagyunk.

A stresszből kiút az lehet, ha megkeressük azokat a számunkra lehetséges biztonsági formákat, amik támogatnak minket meglátni azokat a lehetőségeket, amik számunkra kedvező változásokat indítanak be a beszorultnak tűnő helyzetünkben.

Ha visszakerültünk a komfort zónánkba, akkor vagyunk képesek látni újra, hogy sokkal kevésbé vagyunk áldozatai a környezetnek és a körülményeknek. Ekkor tudjuk egyre jobban megélni szabadságunkat. A komfortzónánkhoz való visszatalálásban (és ennek a segítség nélküli megtanulásban) és szabadságunk jobb megélésében segíthet például az egyéni támogató eszköz, a coaching.

Bővebb információt örömmel adunk az alábbi elérhetőségeken:

Sebestény Tibor

coach, szervezetfejlesztési tanácsadó

sebesteny.tibor@hdteam.hu

+3620-496-4816

Demo Description


HDTeam ajánlatkérés

[Kérjük minél több információt adj meg a pontos ajánlat érdekében!]

This will close in 0 seconds

Share This